Kierroksen SLY-paketista sain tämän herkun ohjeen. Näitä piparimutakakkuja tulikin ennen joulua lehdestä sun toisesta eteen mutta on vain jäänyt ja jäänyt kokeilu. Mutta sitten tuli tämä ohje juuri sopivasti ja eikun mutakakkua tekemään. Maistui! Ohjeen piparkakkumausteen määrää epäilin ja laitoin n. 3 rkl :) 2 olisi aika hyvä, vaikkei tuo 3kaan huono ollut. Maistui ihanasti piparille ja suklaalle. Käytin intiaanisokeria, joten kakku oli täyteläinen mutta ei ällömakea.

Lisänä iso pallo vaniljajäätelöä..

IMG_4529.jpg

 

250 gr voita

100 gr 74% tummaa suklaata

200 gr tummaa suklaata

2 dl sokeria

1 rkl piparkakkumaustetta

2 rkl maisstärkkelystä

5 kananmunaa

 

- Murskaa suklaat mikronkestävään kulhoon ja lohko voi palasiksi päälle. Sulata parin minuutin jaksoissa, kunnes ovat sulaneet.

- Vatkaa joukkoon sokeri ja piparkakkumauste, anna seoksen jäähtyä hetki.

- Sekoita suklaamassan joukkoon maissitärkkelys. Riko kananmunat erilliseen kulhoon ja lisää yksi kerrallaan sekaan koko ajan sekoittaen. Kun massa on tasainen, älä sekoita enää.

- Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja kaada taikina vuokaan. Paistetaan 200asteessa 15minuuttia. Kakku on valmis, kun pintaan tulee ensimmäien halkeama. Sisus pitää olla löysää! Jäähdytä. Kakun voi tehdä myös valmiiksi päivä aiemmin. Itse huomasin sen olevan parhaimmillaan juuri seuraavana päivänä.

IMG_4523.jpg

IMG_4525.jpg

IMG_4530.jpg