Elokuun sly-paketissa sain reseptin Raparperitoscaan. Koska omasta puusta oli juuri pudonnut muutama omena, korvasin raparperin omenalohkoilla. Mantelilastuja ei kaapissa riittävästi ollut, joten laitoin niiden tilalle hasselpähkinärouhetta. (tein tämän päikkäriaikaan aika ex-temporena huomiseksi kerhotarjoiltavaksi) Meillä oli välipalalla väkeä enemmänkin, kun omien lasten kavereitakin oli paikalla, joten koko pellillinen meni. Kerkesin juuri ja juuri napata talteen huomisen tarjoilun :D Meidän uuni on hiukan normaalia leveämpi, joten piirakka ei ole kovin paksu. Mutta ihanan herkullinen, suussasulava piirakka! Suosittelen.

 

150 gr rasvaa

5 munaa

3 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

 

n. 1,5 l raparperipaloja

 

tosca:

200 gr rasvaa

2 dl sokeria

200 gr mantelilastuja

0,5 dl vehnäjauhoja

2 rkl maitoa

 

  • sulata ja jäähdytä rasva (minä laitoin pehmeänä, en sulatettuna)
  • vaahdota munat ja sokeri
  • sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon, sekoita kaikki juuri ja juuri sekaisin
  • levitä taikina pellille ja ripottele päälle raparperipalat
  • paistetaan 200asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia
  • valmista tosca. sulata kattilassa rasva
  • sekoita joukkoon muut ainekset ja anna kiehahtaa
  • levitä tosca kuumana piirakan päälle
  • paistetaan vielä toiseksi ylimmällä tasolla 10 minuuttia