Elokuun sly-paketissa sain reseptin Raparperitoscaan. Koska omasta puusta oli juuri pudonnut muutama omena, korvasin raparperin omenalohkoilla. Mantelilastuja ei kaapissa riittävästi ollut, joten laitoin niiden tilalle hasselpähkinärouhetta. (tein tämän päikkäriaikaan aika ex-temporena huomiseksi kerhotarjoiltavaksi) Meillä oli välipalalla väkeä enemmänkin, kun omien lasten kavereitakin oli paikalla, joten koko pellillinen meni. Kerkesin juuri ja juuri napata talteen huomisen tarjoilun :D Meidän uuni on hiukan normaalia leveämpi, joten piirakka ei ole kovin paksu. Mutta ihanan herkullinen, suussasulava piirakka! Suosittelen.
150 gr rasvaa
5 munaa
3 dl sokeria
4,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
n. 1,5 l raparperipaloja
tosca:
200 gr rasvaa
2 dl sokeria
200 gr mantelilastuja
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
- sulata ja jäähdytä rasva (minä laitoin pehmeänä, en sulatettuna)
- vaahdota munat ja sokeri
- sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon, sekoita kaikki juuri ja juuri sekaisin
- levitä taikina pellille ja ripottele päälle raparperipalat
- paistetaan 200asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia
- valmista tosca. sulata kattilassa rasva
- sekoita joukkoon muut ainekset ja anna kiehahtaa
- levitä tosca kuumana piirakan päälle
- paistetaan vielä toiseksi ylimmällä tasolla 10 minuuttia
Kommentit