Viikko sitten vkl etsin jotain jälkkäriohjetta ja juustokakkuja pitkään "selailin". Tämä herätti kiinnostuksen jo silloin mutta suklainen juttu voitti. Muutama päivä sitten Titan tuvassa oli leivottukin mojito-juustokakkua! Joten sitä..

Rakas poikani täyttit eilen 18 vuotta <3 Olen influenssan kourissa ja ollaan Joonan kanssa kahden kotonakin. Joten ihmeempiä ei jaksa kokkailla, tein sitten tämän juustokakun. No, yksin taisin enimmäkseen olla, kun ei tuon ikäinen enää äitiään perjantai-iltaisin viihdyttele :D Mutta kakku oli hyvää, tosi raikas ja maistui hyvin mintulle ja limen makukin löytyi. Taisin kuitenkin keittää siirappia liian kauan, sillä kakku ei ole valkoinen vaan hiukan värillinen. Luulen kuitenkin, ettei makuun vaikuta tai jos on valkoisena vielä parempaa, niin huhhhuh :) 

Koska olimme kahdestaan, tein kakun puolikkaana pieneen irtopohjavuokaan.

IMG_2251-normal.jpg

minttusiirappi:

1,5 dl muscavadosokeria (käytin puolet valkoista)

1,5 dl vettä

1 rkl rommia (käytin rommiaromia)

tuoretta minttua

pohja:

175 gr minttu-dominokeksejä

50 gr voita

täyte:

200 gr tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

1 lime

1 tl vaniljasokeria

4 liivatelehteä

- murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä. Painele irtopohjavuoan pohjalle ja nosta jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi

- mittaa kaikki minttusiirapin ainekset kattilaan, kiehuta hiljalleen siirapiksi noin 15 minuutin ajan, nosta levyltä ja anna hieman jäähtyä. Poista mintun oksa!

- laita liivatteet kylmään veteen likoamaan reiluksi viideksi minuutiksi

- vaahdota kerma, lisää kerma ja limen mehu ja kuoriraaste ja mausta vaniljasokerilla

- purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita ne vielä hiukan lämpimään minttusiirappiin. Kaada ohuena nauhana seoksen joukkoon koko ajan sekoittaen

- kaada täyte pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa neljä tuntia tai yön yli.

IMG_2252-normal.jpg

 

IMG_2254-normal.jpg

IMG_2253-normal.jpg