Apua, nyt on elämäntilanne ollut niin kiireinen ja täynnä tapahtumia, etten ole kerennyt joulukalenteri päivittää. Aluksi ajattelin, että ajastan nämä mutta en sitä tehnyt.. Tässä siis kerralla muutama luukku..

Nämä marmeladit ovat todella herkullisia! Ohje on melko pieni (kuvan yksi kupillinen on yksi annos), sillä teen aina eri makuja. Tällä kertaa kävi niin, että tein monta asiaa yhtä aikaa joten seos kiehui hiukan liian kovaa ja massasta tuli sitkeähkö. Parin päivän kuluttua sitkeys kuitenkin hävisi :-o

  

3 (laitoin 3,5) liivatelehteä

100 gr sokeria

0,5 dl mehua

elintarvikeväriä

kuorrutukseen sokeria

  •  liota liivatelehtiä kylmässä vedessä
  • keitä sokeria ja mehua hiljalleen reilu 10 minuuttia
  •  sulata sekaan pehmenneet liivatteet ja kaada kelmulla vuorattuun matalahkoon astiaan
  • anna jähmettyä seuraavaan päivään tai ainakin muutaman tunnin ajan
  • irrota marmeladi ja leikkaa paloiksi, pyörittele palat sokerissa ja laita kuivaan paikkaan
  • älä säilytä tiiviissä rasiassa, muuten sokeri sulaa!

 

Vadelmamarmeladit

 

Päärynämarmeladit. Minulla ei ollut vihreää väriä, joten väri on luonnoilllisen keltainen.