IMG_2031-normal.jpg

Sly-kalenterin luukusta tuli ohje hyydytettyyn savulohikakkuun. Hyviä ohjeita ei kannata säilöä kaapissa, joten kaupassa käynnin jälkeen aloin saman tien murskaamaan edellis päivän luukusta tulleita hapankorppuja. Ostin kyllä vahingossa kylmäsavulohta mutta hyvä oli siitäkin tehtynä :) Täyte oli ihanan runsas ja pehmeä. Savulohella varmaan vieläkin suussasulavampi.Tein puolikkaan annoksen, koska oli "testikakku". 

 

IMG_2018-normal.jpg

pohja:

100 gr hapankorppuja

50 gr pähkinärouhetta

100 gr voita

täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

200 gr ruohosipulituorejuustoa

200 gr sulatejuustoa

200 gr lämminsavulohta

0,5 dl ruohosipulisilppua

sitruunapippuria

sitruuna-aromia/sitruunamehua

2 rkl vettä

- murskaa hapankorput, sulata voi, sekoita kaikki ainekset ja painele irtopohjavuoan pohjalle

- laita liivatteet likoamaan

- vaahdota kerma, lisää siihen kaikki muut ainekset paitsi vesi. Vatkaa hyivn sekaisin.

- kiehauta vesi ja liota liivatteet siihen. Kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen täytteen sekaan

- kaada vuokaan ja anna hyytyä yön yli

IMG_2027-normal.jpg