Miehen äiti kävi tänään sunnuntaikahvilla ja koska jo pitkään on tehnyt mieli tätä Daimpiirasta, nyt oli oivallinen tilaisuus sen leipomiseen. Yhtä hyvää oli kuin aina ennenkin :) En vieläkään tiedä, onko piirakka parempaa heti "tuoreena" vai hetken jääkaapissa olon jälkeen. Tuoreena se on ihanan pehmeää, hiukan jähmettyneenä kuin kaupan pakastealtaan Daim-piirakka. Molempi parempi :)
LISÄYS 27.8.12:
Taas oli aika luovuttaa yksi ihana hoitolapsi eskariin. Vikana päivänä elokuun puolessa välissä nautiskelimme tästä ihanasta daimpiirakasta. On vähän vinksinvonksin näkäinen reunasta mutta hyvää oli :)
...pienet sormet käyneet...
2 munaa
2 dl ruokokidesokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
3/4 dl maitoa
0,5 dl voita
täyte:
1,5 dl vaniljakreemijauhetta
3 dl maitoa/vettä
100 gr daim-suklaata
pinnalle:
(tämän teen isompana, koska tuota määrää en saa riittämään reunoille asti)
0,5 dl kermaa
100 gr daim-suklaata
koristeeksi:
50 gr daim-rakeita
- vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi
- lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja voi vuorotelleen sekaan ja sekoita taikinaksi
- kaada halkaisijaltaan 24cm:n voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan
- paistetaan 200asteessa 20minuuttia
- kaada piirakka vuuasta ja leikkaan kahteen osaan
- valmista täyte: sekoita vaniljakreemijauhe ja vesi/maito, annan vetäytyä hetki
- kaada kreemi piiraspohjalle ja murusta daimit päälle
- nosta toinen piiraspohja täytteen päälle
- valmista kasarissa kermasta ja daimista sakea kinuski
- levitä se piirakan päälle ja koristele daim-rakeilla
Kommentit