Illalla olisi yhden lapsemme luokkailta, jossa perinteisesti leikitään erilaisia leikkejä/kilpailuja sekä jutellaan, eli parituntia yhdessä oloa vanhempien ja luokan oppilaiden ja opettajan kanssa. Tarjoilut hoidamme aina nyyttäriperiaatteella. Me leivoimme tänään Paholaisen piirakkaa tarjottavaksi. Olen tuota vain kerran aikaisemmin tehnyt ja unohtanut sittemmin koko herkullisen piirakan. Nyt kun selailin Makunautintoja Mimmin keittiöstä -blogia, silmiini osui tuo ohje. Päätös syntyi heti ja ei, kun leipomaaan! Ohjeeseen riittää yksi Mariannerouhepussi, 150gr.

 

5 dl vehnäjauhoja

4 3/4 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vaniljasokeria

1 tl suolaa

1 dl tummaa kaakaota

  • sekoita kuivat aineet keskenään

 

50 gr sulaa rasvaa

2,5 dl vettä

  • lisätään kuiviin aineksiin vatkaten noin 2minuuttia

 

3 kananmunaa

  • vatkataan muiden sekaan noin 2 minuuttia
  • kaada (löysä!) taikina pellille ja ripottele päälle Mariannerouhetta
  • paistetaan 200 asteessa 20-25 minuuttia

 

kuorrutus:

5 dl tomusokeria

70 gr rasvaa

4 rkl maitoa

2 tl vanilliinisokeria

  • vaahdota rasva
  • lisää muut ainekset sekaan ja levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle
  • ripottele pinnalle Mariannerouhetta koristeeksi
  • kuvassa oleva piirakka ei ole kerennyt vielä jähmettyä kunnolla!