Viime sunnuntaina kävimme kaverin kanssa sienimetsällä, taisi olla nyt viimeinen sienestys tälle vuotta. Olimme metsässä noin tunnin ja saaliina monta litraa suppiksia per ihminen (+ mulla lisäksi käpyjä ja kaverilla mustikan varpuja)! Löysimme todella hyvän paikan. Keittohan siitä piti illaksi valmistaa. Ihanperuskeitto perusmausteiden kanssa. Hyväähän suppiskeittoon on myös sulatejuusto, silloin voi kerman ja/tai nesteen määrää vähentää. Loput sienet pilkoin pakastimeen odottamaan aikoja herkumpaa. Bon appetit!
Tein keiton suurinpiirtein näin :)
1 l suppiksia
1 sipuli
voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
2 dl kermaa
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
rakuunaa
- silppua sipuli, puhdista ja pilko sienet
- kuullota sipulit voissa ja lisää joukkoon sienet.
- "Nesteen" hiukan haihduttua, lisää vehnäjauhot ripotellen päälle, sekoita. Jauhojen määrä riippuu siitä, kuinka paksua keittoa haluat.
- lisää vesi (+halutessasi kasvisliemikuutio), lisää myös kerma. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10minuuttia silloin tällöin sekoitellen.
- mausta, maista ja herkuttele :)
Kommentit