Mies täytti pyöreitä vuosia viikonloppuna. Miehellä ja pojallani oli kilpailuviikonloppu, joten asuntovaunuolosuhteisiin juustokakku on oiva valinta. Siksikin, ettei siellä ole uunia :) Ohje on melkeinpä oma, kun paria ohjetta mukailin ja sitten huomasin, että ups, tuo ainesosa puuttuu, no, korvataan se tuolla. Täytyy itsekin sanoa, että lopputulos oli todella hyvä. Maistui sopivasti dajmille mutta ei ollut liian makea ollenkaan. Koristelu ihanilla, kotimaisilla mansikoilla. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty valkosuklaata ja vain sattumina ja pintakoristeluun dajmia. Mieheni ei tykkää valkosuklaasta, joten dajmia koko kakkuun siksi.
Pieni erehdys kävi, kun otin kotoa mukaani 25cm halkaisijaltaan olevan irtopohjavuoan. Pienempi olis olut parempi, olisi tullut paksumpi kakku. Mutta maistui se noinkin. 



Vähän kiireellä tehty, kun reunoja ei ole kunnolla tasoitettu :)


pohja:
1 pötkö (175 gr) cappucino -täytekeksejä (oli muuten nappivalinta pohjaksi, aiemmin en olekaan käyttänyt noita!)
70 gr voita sulana

täyte:
1 levy dajm-suklaata
2 dl kermaa
250 gr rahkaa
4 liivatetta
2 rkl appelsiinimehua
sokeria

 
  • murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa, painele seos leivinpaperilla vuoratulle irtopohjavuoan pohjalle
  • laita liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 10minuutiksi
  • vaahdota kerma (ei ollut vatkainta mukana, joten kermaa muoviseen kuppiin, kansi päälle ja heilutusta :) )
  • sulata noin 3/4 suklaalevystä, rouhi loppuosa
  • lisää rahka ja sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon, mausta sokerilla (olisinkohan laittanut noin 0,5 dl? Kun tuntui, että vielä vähän voisi lisätä, seos on hyvää, sillä se maustuu hyydytyksen aikana)
  • kuumenna appelsiinimehu ja liota liotetut liivateleehdet siihen, lisää seos ohuena nauhana täytteeseen
  • lisää vielä rouhittu suklaa ja sekoita varovasti
  • anna hyytyä seuraavaan päivään, muutama tuntikin riittää varsinkin ohuelle kakulle
  • koristele mansikoilla, dajrouheella tms