Ohje on alunperin Pirkan ja jos oikein muistan, Sitruunahuntu on alk.peräinen nimi. Mä rakastan appelsiineja ja appelsiinihan tässä kakussa niin mukavasti maistuu. Tätä on leivottu ja herkuteltu meillä moneen kertaan. Pinta ei oikeasti ole noin kiiltävä, tainnut salamavalo antaa oman kiillon kakulle :) 

20140113_200813.jpg

 

250 gr voita

3 dl sokeria

5 kananmunaa

 4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 appelsiinin kuori

2 rkl appelsiininmehua

Kuorrute:

1,5 dl sokeria

1,5 rkl tummaa kaakaota

1 dl vispikermaa

- Vaahdota sokeri ja pehmeä rasva, lisää munat yksitellen vatkaten joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää takinaan.

- Pese appelsiini hyvin, raasta kuori, pursota mehu ja lisää ne taikinaan.

- Paistetaan 160asteessa noin tunti

- Valmista kuorrute: sekoita sokeria ja kaakaojauhe kattilassa, lisää kerma. Kuumenna niin kauan, että sokeri on sulanut ja seos on tasaista. 

- Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Sivele kuorrute pullasudilla hiukan lämpimän kakun pintaan, anna jäähtyä ja pinnan kuivahtaa.

20140113_200657.jpg

20140113_200614.jpg