Eilen oli yhden lapseni nimipäivät. Toissapäivänä kysyin hoitolapsiltani, että mitä haluaisivat leipoa välipalalle nimppariyllätykseksi. Täytekakkua, tuli yhdestä suusta :) Ohjeetkin oli varsin selkeät: vaalea taikina, väliin omenasosetta ja sitä hyvää keltaista, päälle paljon kermaavaahtoa normaalisti laitettuna ja suklaata. Joten aamupäivällä sitten leivoimme kakun ja iltapäivällä juuri ennen välipalaa ja sankarin kotiin tulemista, hoidokit koristelivat kakun. Teimme munattoman kakkupohjan, koska olen huomannut lasten pitävän siitä enemmän. Yli kymmeneen vuoteen meillä ei käytetty kananmunaa ollenkaan, joten siltä ajalta on tämä kakkupohjan ohje. Tykkään itsekin tuosta, ei ole niin raskas kuin monet munattomat omat. Kakku on tehty Iloleipurin tähtivuokaan, joka on halkaisijaltaan 25cm.

Kermavaahtoa normaalisti tarkoitti siis pursottamista reunoille :) Hyvä keltainen täyte on vaniljakreemiä ja kuten kuvasta näkyy, suklaatakaan ei päältä puutu :)

4,5 dl vehnäjauhoja

3 dlk sokeria (en käytä aivan noin paljon)

3 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50 gr voita

2,5 dl maitoa

1 sitruunan raastettu kuori

1 sitruunan mehu

(lorautin mukaan myös muutaman tipan vanilja-aromia)

  • sekoita kuivat aineet yhteen
  • sulata rasva, purista sitruunan mehu ja raasta pesty kuori
  • yhdistä ainekset keskenään hyvin sekoittaen, älä sekoita sitkeäksi
  • paistetaan 200asteessa noin 30minuuttia

 

  • leikkaa jäähtynyt kakkupohja kahteen tai kolmeen osaan
  • kostuta pohjaa ja lisää omenasosetta sekä vaniljakreemiä (2 dl maitoa+ 1 dl kreemijauhetta)
  • toinen pohja päälle, kostutus ja koristelu

 

Onnea Jasper!