Tässä myöskin eräs illanistujaisherkku, joka on odotellut päivitystä. Ohje Ruokasuosikit -sarjan Muffinit ja leivonnaiset kirjasta. Nämä pitää ehdottomasti nauttia lämpiminä. Osalle muffinnseista kävi viimeksi niin, että sisällä oleva suklaa oli valahtanut sinne pohjalle (kuten kuvasta näkyy!), osassa suklaa oli nätisti siellä keskellä ja palan lohkaistessa valui sieltä "niinkuin kuuuikin". Jos pitää tummasta suklaasta _paljon, kannattaa käyttää tummaan suklaata. Silloin saat todella tumman suklaisen herkun.

 

 

8 kpl

4 rkl pehmeää voita

55 gr sokeria

1 kananmuna

85 gr vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaojauhetta

55 gr tummaa suklaata

tomusokeria hunnuttamiseen

 

  • laita kaikki ainekset (ei suklaata!) kulhoon ja sekoita vatkaimella tasaiseksi taikinaksi
  • lusikoi puolet taikinasta vuokiin, tee lusikalla taikinaan kolo ja laita suklaapalanen siihen, lusikoi loput taikinat päälle
  • paistetaan 190asteessa 20 minuuttia tai kunnes ovat kohonneita ja antavat kosketuksessa hieman myöden
  • anna valmiiden muffinssien vetäytyä hetki ennen tarjoilua, hunnuta tomusokerilla ja tarjoile lämpiminä
  • kaveriksi näille sopii esim. vaniljajäätelö mutta välttämättä ei tarvita kuin kupponen kuumaa juotavaa kyytipojaksi