Viikonloppuna jälkkäriksi nautimme piparkakkubruleeta. Ekan kerran tein tätä mutta en viimeistä –oli to-del-la herkullista! Murustin lisäksi taikinaan pipareita ja ne olikin erittäin hyvä lisä antamaan joulunmakua. Ohjeen viimeinen lause ei oikein toteutunut ;) vaan pinta pääsi palamaan. Ei kuitenkaan haitannut makua, eli maistunut palaneelta.
3 dl kuohukermaa
2 dl kevytmaitoa
1 dl sokeria
1 kanelitanko
0,5 tl neilikoita
0,5 tl jauhettua inkivääriä
0,5 appelsiinin kuorta
6 keltuaista
kuorrutus:
piparkakkuja
3 rkl fariinisokeria
· mittaa kattilaan kerma, maito ja sokeria, lisää kanelitanko, neilikat ja inkivääri
· pese appelsiini huolellisesti, raasta kuori ja lisää kattilaan
· kiehauta sekoittaen, nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä 15 minuuttia
· siivilöi
· vatkaa keltuaisten rakenne rikki sähkövatkaimella, kaada siivilöity kerma-maito-mausteseos munien sekaan samalla pienellä teholla vatkaten
· nosta 6 uuninkestävää annosvuokaa uunipellille, jaa vanukasseos vuokiin. Kaada vielä pellille kuumaa vettä niin, että vuuat peittyvät noin puoliväliin saakka.
· kypsennä 150asteessa noin tunti
· jäähdytä
· murskaa kuorrutteen piparit pussissa ja lisää fariinisokeri joukkoon, leikkaa pussin kulmaan reikä
· laita vanukkaan pinnalle piparkakkumuotti ja annostele piparkakkuseos siihen
· paahda pinta nopeasti mutta varo, ettei pääse palamaan
Kommentit