Tämänkin ohjeen sain sly-kierrokselta joulupaketista. Kiilteen tein glögistä mutta kirjoitan ylös myös verigreippikiilteen ja kokeilen sitä varmasti joskus. Pannacotta oli meidän jouluaaton aterian jälkiruoka. Sopivan makea ja sopiva koostumus ähkyolon päätteeksi. Glögikiille olisi kannattanut tehdä tiivisteestä niin olisi saanut väriä enemmän.

IMG_4596.jpg

 

Ohje on neljälle, tein sen puolitoista kertaisena. Meitä oli syömässä 8, tein annoksiin ja tämä määrä oli juuri sopiva.

2 liivatelehteä

2 dl kermaa

1 dl sokeria

4 dl piimää

(lisäsin myös hiukan vaniljasokeria ja antoikin hyvän maun)

Laita liivatelehdet likoamaan. Kiehauta kerma ja sokeri ja lisää lionneet liivatteet joukkoon. Sekoita hyvin. Kaada seos piimään ja sekoita tasaiseksi. Kaada annoslaseihin ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi/yön yli.

 

Glögikiille

4 dl glögiä

2 dl hyytelösokeria

Lämmitä glögi ja lisää hyytelösokeri. Anna jäähtyä hieman ja lusikoi pannacotan päälle. Nosta jääkaappiin hyytymään.

Hyytelösokerilla tulee melko makeaa ja tähänkin olisi riittänyt pienempi määrä sokeria.

IMG_4597.jpg

IMG_4598.jpg

 

Verigreippikiille

1 verigreippi

2,5 rkl sokeria

2 rkl camparia

Kuori greippi kalvottomiksi viipaleiksi, irrota kuori niin että hedelmäliha tulee näkyviin. Leikkaa jokainen lohko irti yksitellen kalvojen välistä. 

Purista rangaksi jääneestä heelmästä mehu siivilän kautta kattilaan. Lisää sokeri ja keitä keskilämmöllä 15 minuuttia, kunnes seos hieman sakenee. Lisää campari ja kaada liemi greippien päälle. Nosta jääkaappiin vähintään vartiksi. Halutessasi voit valmista ahedelmät jo edellisenä päivänä.

Koristele juuri ennen tarjoilua.

IMG_4604.jpg