Jotkut kaikissa blogeissa ja sivustoilla kiertävät ohjeet vaan jää itseltä tekemättä, vaikka niitä ihastelee ja "makustelee" moneen kertaan katsellen. Mulla pataleipä on ollut sellainen -ei avain  ole tullut tehtyä. Viime viikonloppuna lauantai-iltana ei ollut leipää ja ei yhtään huvittanut lähteä kauppaan. Eikä myöskään leipoa. Pataleipä! Hetken kuluttua se oli jo kelmun alla nousemassa :) Seuraavana iltapäivänä söimme ja iltapalalla meni viimeiset murut. Samantien tekaisin toisen, joka oli aamupalalle. Siihen laitoin kaurahiutaleita osaksi jauhoiksi. Tätä ei varmaan tarvii enempää kehua, kun "kaikki" ovat jo pataleipää herkutelleet.

IMG_2349-normal.jpg

3,5 dl vettä

1 tl kuivahiivaa

2 tl suolaa

7 dl vehnäjauhoja

- sekoita kuivat aineet kulhossa, lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi ja lisää jauhojen joukkoon nopeasti sekoittaen. Älä vaivaa!

- peitä kulho kelmulla ja anna olla huoneenlämmössä ainakin 12 tuntia

- kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja taittele nopeasti (älä vaivaa)  palloksi. Anna taikinapallon nousta vielä liinan alla puoli tuntia

- laita kannellinen noin 3:n litran uunivuoka kylmään uuniin ja kuumenna se 225asteeseen noin puoli tuntia. 

- ota vuoka uunista, laita taikinapallo vuokaan, kansi kiinni ja paista 30minuuttia. Ota sitten kansi pois päältäja paista vielä 15 minuttia.

IMG_2352-normal.jpg

Alla oleva leikkuuluata on muuten yhden poikaseni koulussa ihan itse tekemä :) On käytössä mutta vain harvoin sillä en halua "tuhioa" sitä :)

IMG_2353-normal.jpg