Kevään-kesän toisen rapsupiirakan halusin tehdä aivan uudelle ohjeella, joten ei kun nettiin. Pitkän mietinnän jälkeen löytyi sopivan kuuloinen ohje -mä tykkään kaurahiutaleista leivonnassa :) Piirakan leivoin erääksi illaksi, kun erään hoitolapseni äiti tuli pitämään kanssani lapsensa varhaiskasvatussuunnitelmatuokion. Piirakka oli mielettömän hyvää, söimme siitä parituntisen keskustelun aikana puolet. Loput hävisi sitten illalla poikien tultua kotiin. Parhainta tässä oli se, että ohje prikulleen oli sama kuin oma lempparireseptini :D Eipä siis aina kannata mennä merta edemmäs kalaan :D

Tällä ohjeella onnistuu myös omenapiirakka ja marjapiirakat myös.

IMG_2589-normal.jpg

150 gr voita

1 dl sokeria

1 kananmuna

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl kaurahiutaleita

1 tl leivinjauhetta

- vatkaa voi ja sokeri keskenään, lisää muna varovasti sekoitelleen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaksi ja painele voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

päälle:

raparperia

2 dl kermaviiliä

1 dl sokeria

1 kananmuna

1 tl vaniljasokeria

- lisää pilkotut raparperit vuokaan

- sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada piirakan päälle

- paistetaan 225asteessa 20-30minuuttia

IMG_2595-normal.jpg

IMG_2593-normal.jpg