Kaapissa on erilaisten jauhojen pussinloppuja ties kuin monta. Tänään päätinkin leipoa leipää välipalaksi. Kas, hiiva olikin loppunut, joten piti oikein etsiä hiivattoman leivän ohi. Unohdin merkata sivun ylös mutta oli joku ruokala tai kotikeittiö tms. se oli... Hyvää oli leipä, vaikka ei ihan sitä mitä meinasin. Ja tämän leivän valmistaa todella kädenkäänteessä, eli plussaa siitäkin. Ylempi oli hiukan kiinteämpää mutta herkullista. Alempi oli selkeästi leipää mutta maistui hiukan sämpylöille, ihanan pehmeää.
 
Tein kaksi erilaista leipää, joihin laitoin seuraavat määrät jauhoja
- 3 dl täysjyvävehnäjauhoja, 1 dl ruisjauhoja, 1 dl karkeita vehnäjauhoja 


 
- 2 dl 3-viljan sämpyläjauhoja, 1 dl ruisjauhoja, 0.5 dl karkeita vehnäjauhoja, 0.5 dl ohrajauhoja

(hiukan jäänyt jauhoja päälle mutta irtosivat kopauttamalla :) )
 
5 dl jauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
3 dl nestettä
loraus siirappia
loraus oliiviöljyä
 
- sekoita kuivat aineet keskenään
- lisää neste, siirappi ja öljy ja sekoita
- muotoile leipä, painele halutessasi päälle reikiä
- paistetaan 225asteessa 15-20minuuttia