Tänään saapuneessa sly-paketissa oli tämä rullapannukakku -ohje. Yhdessä tuumin hoitolasteni kanssa päätimme, että tänään on välipalalla rullapannukakkua. Lupasivat rauhoittua päikkäreille nopeasti, että kerkeän varmasti tehdä tuota herkkua :D Täytyy tunnustaa -en ole aiemmin tehnyt rullapannukakkua eikä myöskään hoidokkini olleet koskaan syöneet semmoista. Toinen uusi juttu oli kaurahiutaleet pannaritaikinassa. Käytän paljon kaurahiutaleita leivonnassa mutta pannukakkuun en ole niitä aiemmin laittanutkaan. Antoi hyvän maun ja koostumuksen, suostuttelen. Joten kiitos sinulle slyni tästä eksottisesta ohjeesta :)

Tein ohjeen puolitoistakertaisena, koska uunimme on 60cm leveä ja ruokailijoita paljon. Ohjeessa sanotaan, että rullasta tulee 12 viipaletta. En laittanut banaania ja hillona oli mansikkahilloa. Sitäkin vain vähän, koska yksi hoitolapsi vasta "opettelee" mansikkahilloa syömään :) Muille lisättiin hilloa lautaselle.

7 dl maitoa
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 rkl rasvaa
1 tl suolaa

täyte:
2 banaania
2 dl hilloa

 
  • vatkaa maidon joukkoon kevyesti munat, vehnäjauhot, kaurahiutaleet, rasva ja suola. Anna taikinan turvota vartin verran.
  • kaada taikina uunipellille ja paista 200asteessa 30minuuttia
  • levitä hillo hiukan jäähtyheelle pannukakku levylle ja rullaa tiukaksi rullaksi. (itse levitin hillon heti ja rullasin ja se oli melkoisen hankalaa kuuman pannarin kanssa)
  • viipaloi rulla ja ripottele tomusokeria pinnalle