Pari viikkoa sitten sain kaverin äitiltä ison kasan raparperinvarsia. Ensimmäiseksi tehtiin piirakkaa välipalalle. Kyllä maistui, kaikille. 

IMG_2582-normal.jpg

2 kananmunaa

2 dl sokeria

100 gr voita

2 dl kermaa

1 tl leivinjauhetta

4 dl vehnäjauhoja

- sekoita kaikki ainekset sekaisin ja kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan

- lisää pilkotut raparperit

päälle:

pilkottuja raparpereja

50 gr voita

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl sokeria

- nypi pehmeä voi, jauhot ja sokeri keskenään ja ripottele raparperien päälle

- paistetaan 200asteessa noin vartti ja pudotetaan sitten lämpo 175asteeseen, jatketaan paistamista vielä 15-20minuuttia

 

IMG_2586-normal.jpg

Vaniljavaahdon kanssa parasta!

IMG_2585-normal.jpg