Eilen leivoimme lasten kanssa muffinsseja ja siinä samalla uunin lämmöllä tein Porkkana-appelsiinimuffinsseja. Ohje on kirjasta Muffinit ja leivonnaiset (Ruokasuosikit). Ohje kuvineen on hyppinyt aina silmille, kun kirjaa olen selaillut ja nyt päätin tehdä niitä. Porkkanakakku on nimittäin yksi lempparileivonnaiseni, jota ei olekaan tullut pitkään aikaan tehtyä. Noiden tekeminen kannatti! Maku oli pehmeä, tosin minulta lorahti hieman liikaa inkivääriä mutta se antoi vain mukavan pikku lisäyksen makuun ;) Ja koska inspiraatio iskee juuri silloin, kun iskee eikä katso ensin kaapin sisältöä niin eihän minulla ollut isoja muffinssivuokiakaan ;)

 

12 kpl

8 rkl pehmeää voita

115 gr ruskeaa sokeria (tein tavallisesta, ruskea oli loppu)

1 pienen appelsiinin raastettu kuori

2 isoa kananmunaa

175 gr porkkanaraastetta

25 gr saksanpähkinöitä pilkottuina (laitoin hasselpähkinää, sillä saksanpähkinätkin olivat loppu)

125 gr vehnäjauhoja

hyppyselliset kanelia, neilikkaa, inkivääriä

1,5 tl leivinjauhetta

 

 

kuorrute:

280 gr mascarponejuustoa (laitoin maustamatonta tuorejuustoa, sillä...)

4 rkl tomusokeria

1 appelsiinin raastettu kuori (en laittanut ollenkaan)

 

  • vaahdota voi, sokeri ja appelsiininkuori
  • lisää vähitellen munat hyvin vatkaten joukkoon
  • lisää porkkanaraaste, pähkinät ja appelsiininmehu
  • siivilöi jauhot ja leivinjauhe ja sekoita taikinaksi
  • lusikoi vuokiin
  • paistetaan 180asteessa 25 minuuttia
  • valmista kuorrute vatkaamalla kaikki ainekset kulhossa sekaisin
  • levitä jäähtyneiden leivosten päälle
  • pinnalle laitoin hasselpähkinärouhetta