Eilen leivoin muutamat Runebergin tortutkin, ensimmäiset tänä vuonna. Tämä ohje on vanha mutta hyväksi havaittu. Hiukan kiirellä koristelin, ovat vähän kotikutoisen näkäisiä mutta toisaalta -kotonahan ne on leivottukin :)

Tein näitä puolikkaan satsin ja paistoin silikonivuoissa, torttuja tuli näin 12kpl.

 

250 gr voita

3 dl sokeria

4 munaa

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl piparkakkumurusia (voi laittaa korppujauhojakin)

2 tl leivinjauhetta

2 dl mantelirouhetta

2 tl kardemummaa

2 tl piparkakkumaustetta

2 mm suolaa

2 appelsiinin raastettu kuori

2 dl kermaa

kostutus:

4 dl vettä

4 rkl rommia

1 rkl sokeria

vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta

  • vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yskitellen hyvin vatkaten joukkoon
  • yhdistä kuivat aineet, appelsiinikuoriraaste ja kerma ja sekoita huolellisesti
  • nostele taikina vuokiin
  • paistetaan 175asteessa 15-18 minuuttia
  • mittaa rommi kulhoon, lisää sokeri ja vesi
  • upota torttu rommiveteen, pidä hetki ja laita sitten vetäytymään muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään
  • koristele ja nauti