Eilen leivoin muutamat Runebergin tortutkin, ensimmäiset tänä vuonna. Tämä ohje on vanha mutta hyväksi havaittu. Hiukan kiirellä koristelin, ovat vähän kotikutoisen näkäisiä mutta toisaalta -kotonahan ne on leivottukin :)
Tein näitä puolikkaan satsin ja paistoin silikonivuoissa, torttuja tuli näin 12kpl.
250 gr voita
3 dl sokeria
4 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl piparkakkumurusia (voi laittaa korppujauhojakin)
2 tl leivinjauhetta
2 dl mantelirouhetta
2 tl kardemummaa
2 tl piparkakkumaustetta
2 mm suolaa
2 appelsiinin raastettu kuori
2 dl kermaa
kostutus:
4 dl vettä
4 rkl rommia
1 rkl sokeria
vadelmahilloa ja tomusokerikuorrutetta
- vatkaa sokeri ja pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi, lisää munat yskitellen hyvin vatkaten joukkoon
- yhdistä kuivat aineet, appelsiinikuoriraaste ja kerma ja sekoita huolellisesti
- nostele taikina vuokiin
- paistetaan 175asteessa 15-18 minuuttia
- mittaa rommi kulhoon, lisää sokeri ja vesi
- upota torttu rommiveteen, pidä hetki ja laita sitten vetäytymään muutamaksi tunniksi, mieluiten seuraavaan päivään
- koristele ja nauti
Kommentit