Viikonloppua vietimme miehen kanssa Hangossa. Päätimme näin jälleen perinteisesti kesän asuntovaunukauden. Perjantaina, kun myrsky raateli ulkona, oli sisällä vaunun lämmössä hyvä nauttia lämmintä jauhelihapiirakkaa vihersalaatin ja viinin kera.

0,5 pss hiivaa

0,5 dl perunasosejauhetta

4 dl jauhoja

2 dl vettä

0,25 dl öljyä

ripaus sokeria

ripaus suolaa

-  sekoita hiiva, perunahiutaleet, puolet jauhoista, sokeri ja suola

- lisää vesi, öljy ja loput jauhot

- sekoita taikinaksi ja anna nousta hetken aikaa

- painele taikina leivinpaperille uunipellille (30x35cm). Oma uunini on 60cm leveä, joten piirakka ei riittänyt reunoille asti ja on ohuehko

 

täyte:

500 gr jauhelihaa

1 sipuli

valkosipulia

pieni prk tomaattisosetta

0,3 dl ketsuppia

suolaa

mustapippuria

basilikaa

150 gr juustoraastetta

- pilko sipuli ja ruskista se jauhelihan kanssa, lisää myös valkosipulirouhe

- lisää loput täytteen ainekset ja levitä täyte pohjan päälle, lisää juustoraaste

- paistetaan 200asteessa 20 minuuttia

 

Sly-syyskuun paketissa sain Pirkan pieniä päärynöitä vaniljasiirapissa.

Kuvasta näkyy, miten hyviä olivat :) Söimme ne piirakan jälkeen jälkiruuaksi jätskin kera. Tuo olikin ihan uusi tuttavuus minulle mutta ei kyllä jää viimeiseksi kerraksi. Paljaaltaan todella makeita mutta jäätelön kanssa erittäin hyviä.