Olen vasta aikuisiällä opetellut syämään kaalilaatikkoa (ja -keittoa). Nykyään tykkään kaaliruuista paljon! Salainen temppu siinä on pilkkoa kaali pienen pieniksi palasiksi ;) Näin tehtynä kaalilaatikosta tykkää ihan jokainen hoitolapsenikin. Tätä herkkuruokaa oli siis yhtenä päivänä, eipä sitä illaksi paljon jäänyt. Tämäkin kuva on otettu sama pikkuinen, uusi hoitolapsi sylissä, joten ...no, kyllä siitä ruuan tunnistaa :)



Jotenkin näin ainesosia laitoin:
1,5 dl puuroriisiä
0,5 tl suolaa
4-5 dl vettä
- keitä riisi, kunnes neste on imeytynyt siihen

1 kg kaalia
1 sipuli
400 gr jauhelihaa
1 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2-3 tl meiramia
siirappia
kaalin keitinlientä
- silppua kaali ja sipuli ja laita molemmat veteen kiehumaan
- ruskista jauheliha, mausta
- kun kaali on melkein kypsää kaada se vuokaaan. lisää myös jauheliha (nämä voi myös sekoittaa kattilassa mutta minä vedän aina mutkat suoriksi :)), meirami ja riisi, sekoita
- kaada siirappia päälle. Minä teen sen aina "ristikkomaisesti"
- lisää vielä kaalin keitinlientä niin, että ruoka melkein peittyy
- paistetaan 200asteessa reilu tunti

puolukan kanssa tottakai :)