Viikonloppuna herkuttelimme tällä piirakalla. Tein ohjeen kaksinkertaisena tarkoituksena tehdä se uunipellille, sillä meillä ei yksi piirasvuoka riitä minnekään. Taikinaa oli kuitenkin niin paljon, että teimme siitä myös pienen tomaatti-mozzarellapiirakan. Uunimme on 60cm leveä. Todella maistuvia piirakoita molemmat. Mieheni mielestä muuten kaikki tällaiset suolaiset pellille tehdyt piirakat ovat pitsoja ;) Tästä sanoi yllättäen, että tämä voisi olla piirakka, ei ole niinkuin pitsa :D Miehet.
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 dl juustoraastetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
150 gr voita
1 dl vettä
- sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään, nypi pehmeä voi joukkoon, lisää viimeisenä kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
- laita taikina jääkaappiin kylmenemään täytteen tekemisen ajaksi
täyte:
600 gr jauhelihaa
sipulia (käytimme purjoa)
0,5 pss texmex -mausteseosta
mustapippuria
valkosipulia/valkosipulirouhetta
200 gr fetaa (käytimme Snackin oliivi-valkosipulia)
2 tomaattia
30 gr tortillasipsejä
2,5 dl Kolmen sipulin kermaa
2 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
- ruskista jauheliha, mausta ja kaada fetajuusto öljyineen sekaan
- viipaloi sipuli ja tomaatit
- ota taikina jääkaapista ja painele vuokaan
- kaada pohjan päälle jauhelihaseos, sipulirenkaat, käsissä vähän murskatut tortillasipsit ja viipaloidut tomaatit
- lisää kermatja lopuksi juustoraaste
- paistetaan 200asteessa 25-30minuuttia
- anna vetäytyä valmiina jonkin aikaa
Lohipiirakkapalasia
Meillä oli jäänyt pieni palanen uunissa paistettua lohta, joten tein siitä pienen siivun piirakkaa pellin toiseen reunaan. Lohi oli maustettu "normaalisti" suolalla, sitruunapippurilla, valkosipulijauheella.
lohta
purjoa
fetaa
mustapippuria
Tomaatti-mozzarellapiirakka
Tomaatit ja mozzarellat ei kovin kuvassa erotu, sillä laitoin mozzarellaviipaleen aina tomaatin päälle. Piiraaseen ei tule mitään nestettä vaan tomaatit ja mozzarella paistuessaan erittävät nestettä riittävästi. Halutessaan tähän piirakkaan voi ed. ohjeesta kaurahiutaleet korvata vehnä-tai vaikka grahamjauhoilla. Jotkut käyttävät myös maitoa veden sijaan. Herkullista!
2 iso tomaattia
mozzarellaa (yksi palanen viipaloituna riitti hyvin)
sipulia/purjoa
suolaa
mustapippuria
valkosipulirouhetta
basilikaa
juustoraastetta
- viipaloi tomaatit, sipulit ja mozzarella
- aseta tomaatit piirastaikinan päälle ja mausta hyvin suolalla ja muilla mausteilla
- oikea basilika olisi parasta mutta kuivattukin käy, käytä sitä vähän reilummasti
- ripottele päälle hieman juustoraastetta
- paistetaan 200asteessa 30minuuttia
Kommentit