Viikonloppuna herkuttelimme tällä piirakalla. Tein ohjeen kaksinkertaisena tarkoituksena tehdä se uunipellille, sillä meillä ei yksi piirasvuoka riitä minnekään. Taikinaa oli kuitenkin niin paljon, että teimme siitä myös pienen tomaatti-mozzarellapiirakan. Uunimme on 60cm leveä. Todella maistuvia piirakoita molemmat. Mieheni mielestä muuten kaikki tällaiset suolaiset pellille tehdyt piirakat ovat pitsoja ;) Tästä sanoi yllättäen, että tämä voisi olla piirakka, ei ole niinkuin pitsa :D Miehet.

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

1 dl juustoraastetta

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl suolaa

150 gr voita

1 dl vettä

  • sekoita kuivat aineet ja juustoraaste keskenään, nypi pehmeä voi joukkoon, lisää viimeisenä kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
  • laita taikina jääkaappiin kylmenemään täytteen tekemisen ajaksi

 

täyte:

600 gr jauhelihaa

sipulia (käytimme purjoa)

0,5 pss texmex -mausteseosta

mustapippuria

valkosipulia/valkosipulirouhetta

200 gr fetaa (käytimme Snackin oliivi-valkosipulia)

2 tomaattia

30 gr tortillasipsejä

2,5 dl Kolmen sipulin kermaa

2 dl ruokakermaa

1 dl juustoraastetta

  • ruskista jauheliha, mausta ja kaada fetajuusto öljyineen sekaan
  • viipaloi sipuli ja tomaatit
  • ota taikina jääkaapista ja painele vuokaan
  • kaada pohjan päälle jauhelihaseos, sipulirenkaat, käsissä vähän murskatut tortillasipsit ja viipaloidut tomaatit
  • lisää kermatja lopuksi juustoraaste
  • paistetaan 200asteessa 25-30minuuttia
  • anna vetäytyä valmiina jonkin aikaa

 

Lohipiirakkapalasia

Meillä oli jäänyt pieni palanen uunissa paistettua lohta, joten tein siitä pienen siivun piirakkaa pellin toiseen reunaan. Lohi oli maustettu "normaalisti" suolalla, sitruunapippurilla, valkosipulijauheella.

lohta

purjoa

fetaa

mustapippuria

 

Tomaatti-mozzarellapiirakka

 

Tomaatit ja mozzarellat ei kovin kuvassa erotu, sillä laitoin mozzarellaviipaleen aina tomaatin päälle. Piiraaseen ei tule mitään nestettä vaan tomaatit ja mozzarella paistuessaan erittävät nestettä riittävästi. Halutessaan tähän piirakkaan voi ed. ohjeesta kaurahiutaleet korvata vehnä-tai vaikka grahamjauhoilla. Jotkut käyttävät myös maitoa veden sijaan. Herkullista!

 

2 iso tomaattia

mozzarellaa (yksi palanen viipaloituna riitti hyvin)

sipulia/purjoa

suolaa

mustapippuria

valkosipulirouhetta

basilikaa

juustoraastetta

  • viipaloi tomaatit, sipulit ja mozzarella
  • aseta tomaatit piirastaikinan päälle ja mausta hyvin suolalla ja muilla mausteilla
  • oikea basilika olisi parasta mutta kuivattukin käy, käytä sitä vähän reilummasti
  • ripottele päälle hieman juustoraastetta
  • paistetaan 200asteessa 30minuuttia