Kaunis tästä ei tullut, pinta lohkeili ikävästi paistamisen aikana. Mutta makuun näin kotiherkuttelussa se ei vaikuttanut :)
makea ruispohja:
3 1/4 dl vehnäjauhoja
2 1/4 dl ruisjauhoja
2 1/4 dl fariinisokeria
175 gr voita
0,5 dl vettä
täyte:
2 pss vaniljakastikejauhetta (n. 1 3/4 dl)
4,5 dl maitoa
100 gr valkosuklaata
6 dl mustikoita
1/4 - 0,5 dl perunajauhoja
koristelu:
valkosuklaata
mustikoita
- sekoita pohjan kuivat aineet keskenään
- paloittele pehmeä voi joukkoon ja nypi sekaisin kuivien aineksien kanssa
- lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi
- laita jääkaappiin vähintään tunniksi (itse pidin reilu 1,5 tuntia ja taikina oli hyvän tuntuista käsitellä)
- sekoita täytteen vaniljakastikejauhe maidon kanssa vispilällä sekaisin
- rouhi valkosuklaa ja lisää kastikkeen sekaan, nosta jääkaappiin jähmettymään
- kun taikina on ollut trapeeksi kylmässä, jaa se kahteen osaan
- ripottele pöydälle runsaasti jauhoja ja kauli siinä ensin piirakan kansi, leikkaa ympyrän keskelle esim. sydän muoto. Laita tästä jääneet ylimääräiset palat pohjataikinaan
- kauli sitten piirakan pohja (minä en kaulinnut vaan suoraan vuokaan taputtelin)
- lusikoi jääkaapissa jähmettynyt valkosuklaakreemi pohjataikinan päälle
- sekoita mustikoihin perunajauhoja ja lisää ne kreemin päälle
- nosta kansi päälle ja painele reunoilta tiiviisti yhteen pohjataikinan kanssa
- paistetaan 200asteessa 40minuuttia
- koristele
- piirakka on maistuvampaaa jäähtyneenä, seuraavaksi päiväksi jäänyt viimeinen pala oli vieläkin parempaa :)
Tässä vähän huono kuva piirakan "sisältä"
Kommentit