Ukkokulta tykkää bebeistä, joten isäinpäivänä nautiskelimme kakun sijaan niitä. Kuorrute lasten käsialaa ;)
pohja:
200 gr voita
1,5 dl sokeria
1 kananmuna
4,5 dl vehnäjauhoja
täyte:
3,5 rkl sokeria
4 tl perunajuhoja
n. 2 dl kuohukermaa
2 keltauaista
175 gr voita
2 tl vaniljasokeria
kuorrutus:
4 dl tomusokeria
3-4 rkl vettä
elintarvikeväriä
nonparelleja
- vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi
- lisää kananmuna ja jauhoja 1dl kerrallaan
- voitele leivosvuoat, kauli taikina levyksi ja "painele"vuokien päälle ja siitä pohjalle ja reunoille
- paistetaan 175asteessa 10minuuttia
- anna leivosten hieman jäähtyä ennen irroittamista
- täyte: sekoita kattilassa sokeri ja perunajauhot, lisää kuohukerma ja keltuaiset. Sekoita kunnes seos kiehahtaa. Anna jäähtyä.
- vatkaa voi vaahdoksi ja lisää vaniljasokerin kanssa kiisseliin, vatkaa seos tasaiseksi.
- laita täytettä reilu tl taikinapohjalle, tasoita pintaa ja laita jääkaappiin kreemin kovettumisen ajaksi.
- kuorrutus: sekoita tomusokeri ja vesi tasaiseksi massaksi, lisää elintarvikeväri (itse käytin puolet mansikkatomusokeria ja puolet valkoista)
- levitä kuorrutus tasaisesti leivosten päälle ja koristele nonparelleilla.
- säilytä bebet jääkaapissa. Voidaan myös pakastaa.
Kommentit