Kinderpiirakka on suurta muotia nyt ympäri leipojien keittiöitä. Muistin leiponeeni tätä kauan, kauan sitten gluteenittomana ja löysinkin ohjeen reseptikansiostani. Se oli siis aikaa, jolloin vielä askartelin reseptikansioon reseptikortteja :) Yllätyin melkoisesti, sillä ohje oli vuodelta 2009! Joko kindermuoti on tullut uudestaan pinnalle tai kulkee hieman jäljessä. Alkuperäisen ohjeen alkuperää en enää muista, enkä ollut merkannut sitä ylös. Tein annoksen puolikkaana ja se oli aivan sopivat korkuinen. Sokeriakin vähensin ja makeaa oli silti.

Piirakka herkuteltiin hiljattain nuorimmaisen poikani nimipäivä-välipalalla. Mä _unohdin_ ottaa kuvia! :) Nämä matkasivat rasiassa muualle kahville ja siksi ulkonäkö hieman "reissussa rähjääntynyt".

IMG_4297.jpg

Pohja:

6 dl sokeria

5 dl vaal. gluteenotonta jauhoseosta

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

6 rkl tumama kaakaojauhetta

3 dl kuumaa vetää

300 gr voita

4 kananmunaa

- Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää kuuma vesi ja sulatettu rasva vuorotelleen sekaan. Sekoita viimeisenä kananmunat joukkoon.

- Paistetaan 200asteessa 35minuuttia

- Jäähdytä.

Voikreemi:

150 gr voita

5 dl tomusokeria

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista:

- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit sekaisin. Lisää keltuaiset ja jatka vielä hetki vatkaamista. Anna kreemin kovettua hetki jääkaapissa.

Kuorrutus:

200 gr maitosuklaata (Fazerin sininen)

valkosuklaata sulana raitoihin

- Sulata molemmat, erikseen.

 

Levitä voikreemi jäähtyneen piirakan päälle. Anna hetken levätä ja kaada sitten sulatettu suklaa päälle. Anna kovettua. Sen jälkeen tee valkosuklaalla raitoja maitosuklaan päälle. Anna kovettua ennen leikkaamista.

IMG_4296.jpg