Tänään vietetään kansallista korvapuustia päivää, joten sillä teemalla mentiin tämä päivä. Leipurilauluja ja-leikkejä sekä tietty itse leipomista. Tuore pulla on kyllä ihan parasta :)



perusohje:
5 dl maitoa/vettä
reilu 1 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
(1 muna)
25 gr hiivaa (2 pss kuivahiivaa)
15 dl vehnäjauhoja
150 gr voita

- lämmitä neste hiivatyypille sopivaksi. Tein oikeasta hiivasta ja se liotetaan lämpimään nesteeseen, lisää myös sokeri, suola ja kardemumma
- sekoita osa jauhoista joukkoon
- lisää jauhoja pikkuhiljaa ja loppupuolella pehmeä voi, alusta taikina kimmoisaksi jauhoja lisäämällä
- kohotetaan liinan alla ainakin puoli tuntia

Yleensä en harrasta vaihekuvia. Postasin tämän jo työblogiini, joten hyvähän se on kaikkien välillä kerrata korvapuustien leipomisen eri vaiheet :)  Leipurina kolmevuotias tyttö.

Kohonnut taikina kaulitaan ohueksi (ja ennenkaikkea sileäksi!) levyksi:


Kaulitulle levylle levitetään pehmeää voita (koska isi tykkää voista, sitä pitää laittaa reilusti!):


Sitten ripotellaan kanelia:


ja sokeria:


Rullataan (se tehdään siksi, että ylimääräiset sokerit tippuu pois!):


Leikataan palasiksi (se on tärkein vaihe, koska silloin nähdään mitä pullaan on laitettu!):


Palaselle painetaan molemmilla sormilla silmät:


Valmiiden pullien annetaan hetki kohota.

Vielä ennen paistamista, pullat voidellaan:


ja ripotellaan raesokeria päälle (että niistä tulee liian hyviä!)


- paistetaan 225asteessa reilu 10minuuttia