Jokin aika sitten oli taas sangollinen appelsiineja halavalla myynnissä eräässä kaupparyhmittymässä :) Olivat niin tuoreen makuisia, että piti hillitä itseään, ettei montaa päivässä syö. Teinkin sitten ison annoksen appelsiinimarmeladia. Ohje on lähes omani, sillä mitään vakiohjetta appelsiinimarmelaadin minulla ei ole ja netistä selailemalla ei löytynyt juuri sitä napakymppi ohjetta. Joten yhdestä yhtä ja toisesta toista ja kolmannen kehitin itse. Tuo satsi on nyt syöty, joten ei paha kokeilu ;)

IMG_2277-normal.jpg

2 kg appelsiineja (reilu kilo kuorittuna)

yhden limen mehu

(alle) 1 pkt marmeladi-hillosokeria

vaniljatanko

2 tl sitruunamehua tai sitruuna-aromia

- laita lasipurkit ja kannet sanomalehteen käärittyinä 100asteiseen uuniin marmeladin tekemisen ajaksi

- pese appelsiinit hyvin, raasta kolmen appelsiinin kuori karkealla terällä, paloittele hyvin "peratut" appelsiinit

- laita kattilaan appelsiinit, kuoriraaste, limen mehu, vaniljatanko/vaniljasokeri ja hillosokeri. Keitä hiljalleen (reilu) 20minuuttia

- kaada kuuma marmeladi kuumaan tölkkeihin, sulje kannet ja jäähdytä. Säilytä kylmässä.

- ehdottomasti parasta parin päivän ja pitemmänkin ajan makuuntumisen jälkeen!

IMG_2278-normal.jpg

IMG_2279-normal.jpg

IMG_2280-normal.jpg