Viime viikkoisia linnan juhlia katsottiin mahat pullollaan :) Poikani valmistuu keväällä kokiksi ja nyt on opinnäytetyön suunnittelu meneillään. Treenaili ja tuumaili ja vähän tuunailikin suunnitelmiaan. Jälkiruuan tein minä, siitä ohje loppuun.

Mutta kyllä oli maittavaa ruokaa, huhhuh. Ja kyllä on aina mahtava katsella ammattimaisia otteita. Ja sotkua :D

 

Menu

Alkukeitto: kermainen rapukeitto. Lisään ohjetta myöhemmin jos ja kun kokki sen mulle vihdoin luovuttaa. Puolitoista tuntia hauduteltiin kasviksia ja yrttejä, sihdottiin ja soseutettiin, lisättiin rapuja/katkarapuja ja tilkkaset kermaa ja that's it. Mitään paljon parempaa en ole elämäni aikana syönyt. 

20141206_192745.jpg

 

Pääruoka: lohimedaljonki, hunajalla ja timjamilla maustettuja uunikasviksia, ruusukaalia ja duchesseperunaa voi-sitruunakastikkeella. Ohje kastikkeelle ja perunalle tulee myöhemmin.

20141206_194639.jpg

 

Jälkiruoka: mustikka- vaniljasitruuna juustokakkua annoslaseissa

20141206_200708.jpg

Koska tein annnoslaseihin, puolitin ohjeen määrän. Pieniin annoksiin tehdessä liivatelehtien määrän olisi voisi vähentää.

 

 

pohja:

200 gr keksejä (käytin glut, pipareita)

75 gr voita

- Murskaa keksit, sulata voi ja yhdistä nämä

- Painele seos lasin pohjalle, nosta jääkaappiin jähmettymään

täyte:

200 gr maust. tuorejuustoa

2 dl kermaa

250 gr rahkaa

1/2 sitruunan mehu 

1 sitruunan raastettu kuori

1/2 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

6 liivatelehteä

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

- Halkaise vaniljatanko ja laita se kerman kanssa kattilaan, keitä muutama minuutti. Ota sitten vaniljatangot pois ja jäähdytä kerma.

- Sekoita rahka, tuorejuusto, sokerit ja kerma kattilasta keskenään.

- Kuumenna sitruunamehu ja liota liivatteet siihen. Kaada sitten ohuena nauhana muun täytteen sekaan.

- Kaada täyte keksipohjan päälle ja nosta tunniksi pariksi jääkaappiin jähmettymään.

kiille:

5 dl mustikkakeittoa

4 liivatelehteä

- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

- Kuumenna mustkkakeitto ja liota liivatteet siihen. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja kaada täytteen päälle.

- Anna jähmettyä jääkaapissa ainakin tunti.

20141206_201305.jpg

Vaikkei ole tasaiset kerrokset, on se silti kaunis :) Mulle tuli joku aivosumu, koska tarkoitus oli tehdä sinivalkoinen jälkkäri. Mustikat! Päätinkin kaupassa ollessani päästä vähän helpommalla ja ostin mustikkakeittoa kiilteeseen. Väri ei ole sininen :))

 

Illemmalla jonnekin mahtui vielä näitä:

20141205_203647.jpg