-Marina Nerin kirjoittama Leivonnaiset -kirja on uusin ostokseni. Ihan lähi Valintatalosta ostettu :) Sieltä löytyi tämä ohje ja oikein aarre löytyikin. Niin pehmeä, niin maukas ja kuten ohjeessa sanottiin "tämä klassikko ei petä koskaan", sitä se ei tehnyt. Nam!

Kakkuun on myös kuorrute. Ohje on 23cm:n pyöreään vuokaan mutta minä tein sen tuohon pitkulaiseen ilman kuorrutetta.

Kuva on valitettavasti tooodella huono :/

2013-04-26-247-normal.jpg

kakku:

300 gr vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

125 gr tummaa suklaata pilkottuna

125 gr voita pehmeänä

300 gr sokeria

2 tl vaniljauutetta

2-3 kananmunaa

2 rkl appelsiinin raastettua kuorta

kinuskikuorrute:

125 gr tummaa suklaata pilkottuna

125 gr voita pehmeänä

600 gr tomusokeria

0,6 dl maitoa

1 tl vaniljauutetta

 

- sulata suklaa, jäähdytä

- vatkaa voi, sokeri ja vaniljauute, vatkaa kananmunat yksitellen joukkoon

- sekoita kuivata aineet keskenään ja lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan

- jaa taikina kahteen osaan: lisää toiseen suklaa, toiseen raastettu appelsiinkuori ja lusikoi ne vuorotellen vuokaan 

- paistetaan 180asteessa 35-45minuuttia

- jäähdytä kakku kunnolla

sulata kuorrutteen suklaa, jäähdytä

- vatkaa voi, tomusokeri, suklaa, maito ja vaniljauute sähkövatkaimella sekaisin

- kokoa kakku:

halkaise kakku ja lisää toisen puolikkaan päälle 1/3 kuorrutteesta, lisää toinen kakkupuolisko ja loput kuorrutteet kakun päälle ja reunoille