Salainen Leivontaystävä25 -kierroksen ekassa paketissa sain ohjeen Paholaisenhillloon.Tykkään siitä mutta koskaan aikaisemmin ei ole tullut itse tehtyä. Tein tämän jo muutamia päiviä sitten mutta vasta nyt sain postattua. (Samsungillani ei pysty kirjoittaa tänne muuta kuin otsikon ja tietokoneeni on sanonut sopimuksemme irti..) Herkkua! Mitä herkkua tämä olikaan ja oikeesti ...melkoisen helppo tehdäkin :) Seuraavalla kerralla laitan sokeria hieman vähemmän, oli ehkä hieman liian makeaa makuuni.Toinen juttu, pilkoin tomaatit ehkä liian pieniksi keittämisvaiheessa.Hyvä näinkin mutta kokeillaan ens kerralla toisin. Kiitos sly:ni, ohje oli nappivalinta! Meidän jääkaappi sai tästä uuden vakiasukkaan :)

096-normal.jpg

 

800 gr tomaatteja 

400 gr punaisia paprikoita

4-6 punaista chiliä (laitoin ehkä ruokalusikallisen paprikajauhetta)

6-8 valkosipulin kynttä

1 tl suolaa

1 tl mustapippuria

2 tl oreganoa

0,5 dl etikkaa

1 pkt (330gr) hillo-marmeladisokeria

- leikkaa tuoreisiin tomaatteihin ristiviillot ja laita ne 30-60 sekunniksi kiehuvaan veteen. Valuta veis pois ja jäähdytä tomaatit kylmän, juoksevan veden alla. Irrota kuoret, leikkaa tomaatit lohkoiksi ja poista kovat kantaosat. Laita lohkot kattilaan. (Jos käytät säilöttyjä tomaatteja, kaada ne liemineen kattilaan ja leikkaa neljään osaan)

- pese ja pilko pieniksi paprikat ja chilit.Murskaa valkosipulinkynnet. Lisää kaikki tomaattien sekaan kattilaan, lisää myös mausteet. Anna kiehua puoli tuntia.

080-normal.jpg

- lisää etikka ja sokeri, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3-5 minuuttia silloin tällöon sekoittaen.

- jäähdytä hetki ja purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Säilytetään jääkaapissa.

081-normal.jpg