Joo, jäätelökone ollut ties kuin kauan kaapissa käyttämättömänä, vaikka sillä saa parasta jäätelöä. Tänään kaupassa huomasin Valion Kotiruokaa -lehtisen ja siellä takakannessa Pehmytjäätelön ohjeen. Siitäpä sit suoraan tuorejuustohyllylle, glukoosisiirappihyllylle, niin ja vispikermaakaan ei kotoo löydy.. Voi pojat ja tytötkin, että oli hyvää! Kardemummaa en ole aiemmin jätskiin laittanut ja taikina muistuttikin sekä ulkonäöltään että tuoksultaan pullataikinaa :D  Tehkää ja kokeilkaa, voin suositella.  Kaardemumma maistui, joten sen määrää voi vähentää mikäli ei pidä mausta. Itse tykkään ja maku sopi jäätelöön todella hyvin.

IMG_2364-normal.jpg

2 kananmunaa

2 dl vispikermaa

200 gr vaniljatuorejuustoa

0,5 dl sokeria

1 tl kaardemummaa

0, 5 dl glukoosiirappia

1 tl limen- tai sitruunamehua

 

- erottele keltuaiset, vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi

- vatkaa kerma vaahdoksi, lisää loput ainekset ja jatka vatkaamista kuohkeaksi vaahdoksi

- yhdistä vaahdot varovasti nuolijalla nostellen

- laita ainekset jäätelökoneeseen 25-30minuutiksi koneen tehosta ja valmistustavasta riippuen

- voit tehdä tämän myös ilman konetta: laita massa kulhossa pakastimeen 2-3 tunniksi, sekoita pari kertaa pakastamisen aikana, Vaahdota seos lopuksi vatkaimella. Jos jäätynty liian kovaksi, lisää tilkka maitoa

IMG_2365-normal.jpg

IMG_2363-normal.jpg