SLY 25 -kierroksen joulukuun paketissa sain ohjeen Rapsahtaviin ruisssipseihin ja tammikuussa sain ohjeen täytettyihin ruisisipseihin. Tässä iltana eräänä yhdistyivät nämä kaksi mitä maittavammaksi ja kielen mennessään vieväksi naposteltavaksi. T'ytyypä sanoa, että etten ole ikinä itse tehnyt noita leipäpalasia. Miksi? No, en tiedä :D Nyt tehtiin ja tehdään todella toisenkin kerran. Tehkää tekin!
Rapsahtavat ruissipsit
6 kpl ruispaloja (käytin tummaa Reissumiestä)
75 gr voita
4 valkosipulikynttä
- levitä ruispalat pellille
- purista valkosipulikynnet notkeän voin joukkoon, sekoita ja voitele leivät
- paahda leipiä 225asteessa n. 6minuuttia
- anna jäähtyä hieman ja leikkaa saksilla pituussuunnassa kolmeen osaan (leikkasin pienempiin paloihin..)
Täyte ruissipseille
1 pss valmiita ruissipsejä tai itsetehtyjä
kalatäyte:
400 gr savulohta
1 punasipuli
1 prk remoulade-kastiketta
1 prk creme fraichea
- ruodi lohi, pilko sipuli ja sekoita kaikki yhteen
kinkkutäyte:
300 gr savukinkkua
150 gr kipparijuustoa
200 gr ruohosipulituorejuustoa
1-2 dl amer. kurkkusalaattia
1 keltainen paprika
majoneesia
- pilko kinkku, juusto ja parika pieneksi hakkeeksi, sekoita ja lisää majoneesia
Laita täyte pursotinpussiin ja pursota ruissipsien päälle.
Lohitäytettä -pursotus ei aivan nappiin onnstunut mutta ei estänyt syömistä :)
Kommentit