Kalapyöryköitä söimme paistettujen perunoiden ja salaatin kera. Tällä kertaa tein pyörykät seistä. Vaikka pidän kalasta paljon ja hienossa ravintolassakin tilaan mielelläni kalaa, niin pidän kyllä arkisesta seistäkin. Lapsillekin maistuu.

Kuva on aikas tumma..



Tästä määrästä tuli tuollaisia peruspyöryköitä noin 60kpl. Meinasin laittaa niitä pakastimeen mutta eipä niitä jäänytkään pakastettavaksi juuri mitään. Hyviä olivat!

2 dl korppujauhoja (käytin rukiisia)
2 dl turkkilaista jugurttia (kermaviilikin käy)
2 kananmunaa
800 (tai enemmän) gr kalaa jauhettuna
1-2 pss sipulikeittoaineksia + 2 dl vettä
tai
2 sipulia
2 tl suolaa
1,5-2 tl sitruunapippuria (laitan vaikka käyttäisin sipulikeittoaineksia)
0,5 tl valkopippuria
1,5-2 tl tilliä tai timjamia

 
  • jauha kala tehosekoittimessa tms.
  • sekoita korppujauhot jugurttiin/kermaviiliin, lisää munat ja jauhettu kala
  • jos käytät sipulikeittoaineksia, laita ne hetkeksi turpoamana veteen
  • jos et käytä niin pilko sipuli ja lisää silppu korppujauhoseokseen, lisäöä myös mausteet, sekoita taikina tasaiseksi
  • paistetaan 200asteessa 15 minuuttia tai paistinpannulla
  • itse paistan aina yhden tai kaksi koepullaa, koska eri kalalajit tarvii eritavalla mausteita