Sly-syyskuun paketissa sain ohjeet Liikennevalopikkuleipiin. Tänään leivoimme niitä lasten kanssa, koska ulkona oli sellainen kaatosade, että oli parempi pitää sisäaamupäivä. Tuosta määrästä pitäisi tulla n. 30kpl. Me teimme taikinan tuplana, mutta unohdin laskea lopullisen määrän. Paljon niitä tuli :) 

Kuvassa keksit ovat menossa uuniin. UNOHDIN kuvata valmiit :/ (Kuvassa olevat leivinpaperin palaset ovat vain kuvauksen ajaksi laitettu hoitolasten nimien päällä) Karkit ovat M&M's -karkkeja. Ne kestivät hyvin paistamisen, osa hiukan "aukesi" uunissa mutta se teki vain kivannäköisen vaikutuksen. Taikina ei levennyt juuri ollenkaan uunissa. Valmiit pikkuleivät olivat todella hyviä! Ja niin hauskoja tehdä, tarkkaakin puuhaa, että osui värit kohdilleen :) Kiitos Sly:ni!


200 gr rasvaa

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

10 dl jauhoja

1,5 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

 

koristeluun:

punaisia, keltaisia ja vihreitä karkkeja

 

·         vaahdota pehmeä rasva ja sokeri

·         lisää munat vatkaten

·         sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan nopeasti sekoittaen

·         kauli taikina jauhotetulla pöydällä ja leikkaa siitä 2,5 x 6 cm:n kokoisia suorakaiteen muotoisia paloja (me leikkasimme pitsaleikkurilla)

·         laita jokaiselle pikkuleivälle karamellit

·         paistetaan 200asteessa uunin keskitasolla n. 8minuuttia

 

Samaisessa syyskuun Sly-paketissa salainen leivontaystäväni ilahdutti meitä kirjainmuoteilla. Niitäkin päästiin kokeilemaan tänään. Kuten arvata saattoi, jokainen kirjotti nimensä moneen kertaan :) Pipariaikaa odotellessa... Kiitoksia tästäkin sly :)

Tässä minun nimeni valmiina pikkuleipänä: