Suomen Kasvikset ovat nimenneet alkaneen viikon Omenaviikoksi. Meilläkin vietetään siis omenaviikkoa.

Punaiset omenammekin ovat sopivasti kypsyneet:


Tänään tokaluokkalainen hoitolopseni leipoi meille välipalan. Ohje on uusimmasta Pirkka-lehdestä. Minä luin ohjetta, painelin taikinan vuokaan ja viipaloin omenat, hän teki kaiken muun. Täytteeseen laitoimme kermaviilin sijaan vaniljajugurttia. Kananmunia olisi saanut laittaa toisenkin, olisi tullut kiinteämpi täyte. Jugurtti ei myöskään anna väriä piirakalle, joten valmiin päälle ripottelin hiukan kanelia väriä antamaaan. Tykkään kaurahiutaleista leivonnassa ja tämä pohja olikin todella maukas.



pohja:
150 gr voita
0,5 dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

täyte:
omenoita
2 dl kermaviiliä 
1 kananmuna 
3/4 dl sokeria
1 rkl sitruunan -tai limetinmehua
1 tl vaniljasokeria

- sekoita pehmeä rasva ja sokeri, lisää muna joukkoon, lisää myös keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan
- painele taikina 24cm:n vuoan pohjalle ja reunoille
- (kuori ja) viipaloi omenat, asettele ne pohjalle
- sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada omenoiden päälle
- paistetaan 200asteessa 25 minuuttia





Tässä vielä leipurin tarkkaa työskentelyä: