Luumuhyydykekakut ovat herkkuani. Kahvipöydässä vieraiden kera herkuteltiin tällä  luumukakulla. Aikuisten glögi-illassa taannoin herkuttelimme rommilla maustetulla luumukakulla mutta tässä ei rommia ole :) Tykästyin tähän täytteeseen kovin, ensimmäistä kertaa tätä tein. Oli oikein maistuva. Pohja vain oli hiukan liian kuivaa mutta isompi vuoka auttaisi siinä asiassa. Pohja ei myöskään ole niin paksu isommassa vuuassa tai uunipellille tehtynä. Hmm, kun haluan jotain, sen teen :D Halusin tehdä tämän kakun tuohon tähdenmalliseen vuokaan (25cm).  Vasta hyydykettä tehdessäni huomasin, että miten kumoan kakun :-O Joten ei muuta, kun täyte vuokaan ja vuuasta päin kakun leikkasimme :) Tuttujen vieraiden kanssa ok, vieraampien kanssa pitäisi miettiä kunnolla ennen toteuttamista.

pohja:

4 munaa

2,5 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

3 tl leivinjauhetta

200 gr voita

·         vatkaa munata ja sokeria

·         sekoita kuivat aineet keskenään

·         sulata rasva ja kaada se kiehuvana, ohuena nauhana vaahdon sekaan

·         lisää myös kuivat aineet

·         paistetaan 200asteessa 15minuuttia

·         jäähdytä

täyte:

4 liivatelehteä

4 dl kermaa

1 tlk luumusosetta

0,5 dl sokeria

·         liota liivatelehdet kylmässä vedessä

·         vaahdota kerma, lisää rahka ja luumusose, mausta

·         sekoita pehmenneet liivatelehdet 0,5dl:aan kuumaa vettä, lisää täytteeseen ohuena nauhana sekoitelleen

·         levitä pohjan päälle ja hyydytä muutama tunti. Omassa pienehkössä vuoassani 2-3 tuntia hyytymistä oli sopiva aika.