Taas vanhan kuvattoman ohjeen nosto. Tämä ohrarieska vaan on niin hyvää, että aika usein tulee tehtyä. Nytkin tein kaksinkertaisen annoksen ja välipalalle upposi kaikki.
 

( 17.3.-12: Tuossa päivänä eräänä leivoin välipalaksi perunariskoja edellispäivänä jääneestä perunamuusista. Pystyn harvoin hyödyntää "ruuantähteitä" minnekään, koska meillä niin harvoin jää mitään :) Nyt onneksi muusia jaakaapista löytyi. Kylläpäs nämä olivatkin hyviä pitkästä aikaa!
Ohje on suoraan Sunnuntain täysjyväohrajauhopussin takaa. )



4 dl perunamuusia
0,5 tl suolaa
2 dl ohrajauhoja (tein kaksinkertaisen annoksen ja laitoin desin vehnäjauhoja)
1 kananmuna

 
  • mittaa ainekset kulhoon ja sekoita taikinaksi
  • jaa taikina kymmeneen osaan ja taputtele jauhojen avulla n. puolen sentin paksuisiksi rieskoiksi
  • paistetaan 250asteessa 10-15minuuttia
  • rieskat ovat parhaimmillaan juuri uunista otettuina!