Tämä on leivottu jo kesällä (se ajankuluminen..), viimeisenä päivänä ennen kesäloman alkamista. Kuvassa olevan pieneen irtopohjavuokaan tehdyn bostonin teki neljävuotias hoitotyttöni taikinan teosta rullaamiseen ihan itse <3 Omastani en huomannut ottaa kuvia mutta ei väliä, tuo on kaunis. Ja oli maistunut kotonakin. Kesän ensimmäiset mansikat päätyi pullan täytteeksi eikä ollenkaan huono valinta ollut. Herrkullista oli!

IMG_0627-normal.jpg

 

2 pss kuivahiivaa

1 tl suolaa

1 rkl kaardemummaa

1,5 dl sokeria

10-12 dl vehnäjauhoja

5 dl nestettä

1,5 dl voita/öljyä

 

- sekoita puolet jauhoista. hiivat, suola, sokeri, kaardemumma

- lisää joukkoon lämmitetty vesi ja sekoita hyvin

- alusta loput jauhot vähitellen ja lisää rasva kahdessa erässä alustaen joukkoon. Ripottele vielä pinnalle hiukan jauhoja ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi

- ota taikinasta puolet ja kaulitse se isoksi levyksi. Ripottele pinnalle vaniljasokeria, mantelirouhetta ja mansikan viipaleita (voit lisätä halutessasi hiukan sokeria ja perunajauhojakin, jos mansikat eivät ole tuoreita). Rullaa ja paloittele.

- voitele irtopohjavuoka ja asettele palaset pystyasentoon vieriviereen -väliin saa jäädä tilaa, sillä taikina nousee uunissa:)

- laita uuni lämpeämään 200asteeseen ja anna bostonin kohota sen aikaa. Voitele ja ripottele pinnalle mantelirouhetta

- paistetaan 10-15minuuttia 

 

IMG_0626-normal.jpg

Lopusta taikinasta tehtiin kierrepullia:

IMG_0621-normal.jpg

 

IMG_0623-normal.jpg