Tämä on leivottu jo kesällä (se ajankuluminen..), viimeisenä päivänä ennen kesäloman alkamista. Kuvassa olevan pieneen irtopohjavuokaan tehdyn bostonin teki neljävuotias hoitotyttöni taikinan teosta rullaamiseen ihan itse <3 Omastani en huomannut ottaa kuvia mutta ei väliä, tuo on kaunis. Ja oli maistunut kotonakin. Kesän ensimmäiset mansikat päätyi pullan täytteeksi eikä ollenkaan huono valinta ollut. Herrkullista oli!
2 pss kuivahiivaa
1 tl suolaa
1 rkl kaardemummaa
1,5 dl sokeria
10-12 dl vehnäjauhoja
5 dl nestettä
1,5 dl voita/öljyä
- sekoita puolet jauhoista. hiivat, suola, sokeri, kaardemumma
- lisää joukkoon lämmitetty vesi ja sekoita hyvin
- alusta loput jauhot vähitellen ja lisää rasva kahdessa erässä alustaen joukkoon. Ripottele vielä pinnalle hiukan jauhoja ja anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi
- ota taikinasta puolet ja kaulitse se isoksi levyksi. Ripottele pinnalle vaniljasokeria, mantelirouhetta ja mansikan viipaleita (voit lisätä halutessasi hiukan sokeria ja perunajauhojakin, jos mansikat eivät ole tuoreita). Rullaa ja paloittele.
- voitele irtopohjavuoka ja asettele palaset pystyasentoon vieriviereen -väliin saa jäädä tilaa, sillä taikina nousee uunissa:)
- laita uuni lämpeämään 200asteeseen ja anna bostonin kohota sen aikaa. Voitele ja ripottele pinnalle mantelirouhetta
- paistetaan 10-15minuuttia
Lopusta taikinasta tehtiin kierrepullia:
Kommentit