Maaliskuun sly-paketissa sain ohjeen tähän täytteeseen. Sain myös gluteenittoman piiraspohjan ohjeen ja teinkin tämän piirakan sitä ohjetta mukaillen. Gluteenittoman jauhoseoksen tilalla käytin sekalaisesti jauhoja tyyliin "vähän tuota, vähän enemmän tuota". :)
Tein tämän piirakan viikko sitten perjantai-iltana, kun lapsemme olivat lennelleet toisille vanhemmilleen ja jäimme mieheni kanssa kahden katsomaan Voice of Finlandia. Toodella herkullista! Eikä paljon jäänyt seuraavalle päivälle ;)



Gluteeniton piiraspohja

1 dl perunahiutaleita (sly-paketista)
2 dl gl. jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
100 gr voita pehmeänä
1 dl kylmää vettä (slyni, tuossa taitaa olla virhe?)
  • sekoita kuivat aineet keskenään
  • nypi pehmeä rasva joukkoon
  • lisää kylmää vettä ja sekoita nopeasti ja levitä vuokaan

Feta-parsakaalitäyte

200 gr parsakaalia
n. 10 kpl kirsikkatomaatteja
100 gr fetaa
2 dl kermaaa
1 muna
2 dl juustoraastetta
mustapippuria
yrttejä (laitoin sly-paketista saamaani mausteseosta)
paprikamaustetta
  • keitä parsakaalin kukintoja muutama minuutti (laitoin noijn viideksi minuutiksi höystymään)
  • paloittele feta, halkaise tomaatit, levitä ne pohjan päälle
  • sekoita kerma, muna ja mausteet
  • kaada täyte pohjalle, lisää juustoraaste
  • paistetaan 225asteessa noin 30 minuuttia