Viikonloppuna syötyä herkkua :) Uusimman Yhteishyvän -ruokaliitteen takakannesta nappasin ohjeen. Oli kyllä mielettömän hyvää mutta aikas makea -sokerin määrää kannattaa laskea tai lisätä joukkoon vaikka tummaa suklaata. Koostumus oli täydellisen pehmeä.



6 annosta
150 gr maitosuklaata
3 keltuaista (käytin kaksi, koska enempää ei ollut ;) )
0,5 dl sokeria
2 dl kuohukermaa

- pilko suklaa ja sulata se vesihauteessa tai mikrossa
- lisää keltuaiset suklaaseokseen yksitellen hyvin vatkaten, sekoita sokerikin joukkoon
- anna seoksen hieman jäähtyä, vatkaa sillä välin kerma vaahdoksi
- sekoita lusikallinen kermavaahtoa hyvin suklaaseen, sekoita loppu vaahdosta pienissä erissä varovasti nostellen
(- hmm, tässä vaiheessa tämä oli sen verran "tönkköä", että otin vatkaimen esille ja vatkasin hetken...)
- jaa annoskulhoihin ja anna vetäytyä viileässä muutamia tunteja

Koska mousse oli tosiaan kovin makeaa, laitoin ne tällaisiin pieniin laseihin. Määrä olikin juuri sopiva.