Teki ihan hirmusti mieli suolaista piirakkaa. Jääkaapissa oli nahistuneita kukkakaaleja, parsakaaleja, avattua fetapurkki, kaapissa edelleen niitä jauhopussien loppuja. Sitten muistinkin, että sainkin sly-pariltani Kasvispiirakan ohjeen. Joten sitä tekemään! Enpä voi muutakun kehua ohjetta, ihana, hieman rapea pohja ja täyte juuri oikea. Lisäsin siis nuo kaalet ohjeessa olevien lisäksi, sipulin vaihdoin purjoon. Enkä laittanut kananmunia, vaan hieman enemmän kermaa. 

Tässä piirakka menossa uuniin. En tunnusta olevani perfektionisti mutta mun kanssa kuulemma ei voi tehdä yhdessä esim. tällasta piirakkaa, koska asettelen kaiken suurinpiirtein yksi kerrallaan pohjalle. Mutta eikös kannatakin, kun lopputulos on noin kauniin värinen :)


pohja:
200 gr voita
4 dl vehnäjauhoja
1,5 rkl vettä
 
täyte:
1 sipuli
1 paprika
12 kirsikkatomaattia
150 gr ruohosipulituorejuustoa
3/4 dl ruokakermaa (käytin kolmen juuston kermaa pari desiä)
3 munaa (en siis käyttänyt)
3 tl vehnäjauhoja
3 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
1 tl mustapippuria
2 tl oreganoa
ripaus chiliä
 
- sekoita pohjan ainekset keskenään ja painele vuokaan (24cm)
- sekoita täytteen ainekset ja kaada pohjan päälle
- paistetaan 200asteessa 20-25minuuttia

nappasin lämpimän piirakan pältä lähikuvan. Muuta en sit kerennytkään, oli muidenkin mielestä äly hyvää :)