Tämä ihanien tartalettien resepti löytyy Ruokasuosikit-sarjaan kuuluvasta
Muffinit ja leivonnaiset -kirjasta. Tartaletit tekeminen ei ole vaikeaa ja lopputulos on aina sekä herkullinen että kaunis. Varsinkin näin marjojen ollessa tuoreita, tartaletit kuuluvat kahvipöytään ehdottomina ykkösinä. Taitaa olla muillakin, sillä ainakin parissa blogissa olen niihin hiljattain törmännyt. Näillä herkuttelimme eilen "ihan muuten vaan" :)
taikina:
200 gr jauhoja
85 gr tomusokeria
55 gr mantelijauhetta
115 gr voita
1 munankeltuainen
1 rkl maitoa
- siivilöi jauhot ja tomusokeri kulhoon, lisää mantelijauhe ja pehmeä voi, hiero seos murumaiseksi
- lisää keltuainen ja maito, sekoita lastalla, lopuksi sormin tiiviiksi taikinaksi
- kääri taikina kelmuun ja laita se jääkaappiin puoleksi tunniksi
- kauli sitten taikina jauhotetulla pöydällä ja vuoraa sillä 12 tartaletti- tai muuta leivonnaisvuokaa. (itse käytin kuvassa oleviin leivonnaisiin pieniä alumiinivuokia. Mielestäni ne ovat parhaita oikeiden tartalettivuokien puuttuessa.)
- pistele pohjat ja laita foliopala kunkin pohjan päälle.
- paistetaan 200 asteessa reilu 10minuuttia tai kunnes ovat kullanruskeita
- poista foliot ja paista vielä hetki, siirrä jäähtymään ritilän päälle
täyte:
225 gr tuorejuustoa
tomusokeria
erilaisia marjoja
- sekoita tomusokeria oman makusi mukaan tuorejuustoon joukkoon
- laita lusikallinen täytettä tartalettipohjalle ja asettele marjat sen päälle
- hunnuta tomusokerilla ja nauti
Kommentit