Siis nam! Hiukan erilainen piirakka kuin yleensä ja juuri hyvään tapaan erilainen, italiainen. Pohja oli ihanan ohut ja rapea ja täyte kruunasi kaiken. Täytteen olisi voinut syödä suoraan pannulta, todellatodella maistuva! Ohje löytyi Mamman leivontanurkasta.

IMG_2261-normal.jpg

pohja:

1,5 dl vehnäjauhoja

1,5 dl grahamjauhoja (käytin spelttiä)

125 gr voita kylmänä

3 rkl tomaattipyrettä

- sekoita jauhot kulhossa, lisää paloiteltu voi ja nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää tomaattimurska ja sekoita.

- laita taikina kelmussa pakastimeen 10minuutiksi

- esipaista taikinaa 200asteessa 10minuuttia (meidän uunissa 10minuuttia oli liian pitkä aika)

täyte:

4 tomaattia

2 pientä sipuli

2 valkosipulinkynttä

2 tl chilijauhetta

2 tl suolaa (vähempi riittäisi)

2 rkl oliiviöljyä

4 rkl tomaattipyrettä

2 tl fariinisokeria

0,5 tl mustapippuria

1 tl oreganoa

kourallinen tuoretta basilikaa

- tee tomaatteihin ristiviillot ja laita kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi, kunnes kuoret irtoavat. Siirrä sitten kylmään veteen, jäähdytä ja paloittele

- silppua sipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää pilkotut tomaatit, chilijauhe, suola ja tomaattipyre. Lisää muut maustee, keittele 10minuuttia, eli kunnes neste on haihtunut. Tarkista vielä maku.

- kaada täyte esipaistetulle pohjalle,minä laitoi tähän väliin vielä tuoretta basilikaa, lisää viipaloidut tomaatit ja mozzarellat ja paista 200asteessa 30minuuttia 

- koristele tuoreella basilikalla

IMG_2257-normal.jpg

IMG_2262-normal.jpg