Leivoimme tänään lasten kanssa välipalaksi omenapiirakkaa oman pihan omenoista. Ohje on aikoja sitten napattu Yhteishyvästä tai lehden Ruokamaailma-liitteestä. Olen sitä aikojen kuluessa muokannut, alla muokkaamani ohje. Tämä on ehkä paras omenapiirakka, mitä olen koskaan leiponut. Pohja on pehmeä ja muhkea. Päällinenkin on pehmeä, maistuu makealta ja pähkinäiseltä. Ohje on pellilliseen piirakkaa, puolittamalla juuri sopiva piirasvuokaan. Me leivoimme tänään kaksi pyöreää vuuallista piirakka. Onneksi, sillä ensimmäinen katosi herkkusuihin alta aika yksikön :)
Pohja:
4 munaa
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
5 dl jauhoja
1 dl voita
1 dl maitoa
Täyte:
Muruseos:
- vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet
- lisää varovasti rasva ja maito
- sekoita taikinaksi ja kaada pellille. Jos käytät vuokaa, voitele se -itse jauhotan vuokan mantelijauheella
- viipaloi omenat ja laita ne taikinan päälle
- rouhi valkosuklaa palasiksi ja ripottele omenoiden päälle
- sekoita muruseoksen ainekset keskenään ja ripottele omenoiden päälle
- paistetaan 200asteessa 20 minuuttia
Kommentit