Pidimme kerhomme päättäjäiset&eskariin menevien juhlat puistossa nyyttärityylillä. En ole koskaan tehnyt näitä omenaruusuja, ihaillut vain toisten blogeissa ja fb:ssä. En tiedä miksi, sillä näitähän oli mukava näpertää ja vaikeudestakaan ei voi puhua. Entäs maku ...oujee, tuon ekan kerran jälkeen tehnyt jo muutaman kerran. Syksyn ekassa kerhossa on kuulemma tarjolla näitä :)

20150529_083323.jpg

 

voitaikinalevyjä

omenoita

apprikoosimarmeladia

pari rkl sokeria

kanelia

5-6 dl vettä

- Ota voitakinat sulamaan. Pese omenat hyvin, poista siemenkota ja halkaise omenat. Viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi, laita ne kulhoon ja ripottele päälle sokeri ja kanelia. Kiehauta vesi ja kaada omenoiden päälle. Anna omenoiden pehmentyä kymmenen minuuttia. Itse kääntelin niitä välillä. Kaada sitten vesi huolella pois.

- Kauli voitaikinoita hieman sekä pituus- että leveyssuuntaan. Halkaise levyt pituussunnassa kahtia. Levitä levyille apprikoosimarmeladia. Asettele omenaviipaleet lomittain toistensa päälle niin, että pyöreä reuna tulee hieman voitakinalevyn reunan yli. Käännä sitten loppu taikina omenaviipaleiden päälle. Omenaviipaleet ovat nyt "taskussa". Rullaa pötkö pitäen kiinni voitaikinaosasta ja nosta ruusuke muffinssivuokaan. Tässä voi hieman muotoilla, jos jokin viipale on lähtenyt karkuteille.

-Paistetaan 175asteessa 40minuuttia. Tarkkaile kuitenkin, ettei omena pala. 

 

Ripottele jäähtyneiden omenaruusujen päälle tomusokeria. On ne kyllä kauniita! 

20150529_083334.jpg