Koriksen kotipelipäivä jälleen.. Puffaan leivon tiikerikakkua ikivanhalla ohjeella. Tummaa taikinaa taisi tulla hieman liikaa mutta hyvää oli kakku siitäkin huolimatta, vain pari palaa jäi. Mediän puffassa menee kaikki perinteinen leivonnainen hyvin kaupaksi. Niitä ei kuulemma kotona viitsitä leipoa :-o

 

200 gr voita

2 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta

1 rkl kermaa t. maitoa

(1 rkl rommia)

 

·         vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi

·         lisää munat yksitellen hyvin vatkaten

·         sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään ja lisää taikinaan

·         ota taikinasta 1/3 ja sekoita siihen kaakao ja kerma t. maito (sekä rommi)

·         laita taikinaa kerroksittain voideltuun ja korppujauhotettuun (itse käytän aina mannasyynejä) vuokaan, pistele esim. veistä taikinaan muutamaan kohtaan niin saat kaarevat raidat kakulle

·         paistetaan 175asteessa 50-60 minuuttia

·         kumoa vuoasta hieman jäähtyneenä

 

 

Manteliset minttusuklaamuffinssit

 

Koska noita puffaherkkuja harvoin jää kotiintuotavaksi, tein samalla annoksen muffinsseja. Tuosta annoksesta tuli yksi muffinssipellinen (12kpl) ja 6 pientä muffinssia.

(Joona kuvasi automatkalla pitäen lautasta toisella kädellä ja kuvaten toisella. Oli tähän kuvaan niin tyytyväinen, että sen piti laittaa esille:) )

 

150 gr voita

1,5 dl sokeria

2 munaa

3,5 dl vehnäjauhoja

2,5 tl mantelijauhetta

2 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljasokeria

2,5 rkl kaakaojauhetta

1,5 dl maitoa t. kermaa

200 gr minttusuklaarakeita (Pirkan)

 

kuorrutus:

2 dl kermaa

100 gr maustamatonta tuorejuustoa

tomusokeria

vaniljasokeria

nonparelleja

 

·         vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon

·         sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä taikinaan yhdessä maidon t. kerman kanssa

·         rouhi minttusuklaarakeet mutta jätä kuhunkin muffinssiin yksi kokonainen sisälle ”sydämeksi”, lisää rouhe varovasti sekoittaen taikinaan

·         nosta taikinaa hieman vuoan pohjalle, lisää minttusuklaarae ja nostele lisää taikinaa

·         paistetaan 225asteessa 12-15 minuuttia

·         jäähdytä ja koristele