Mustikkapiirakat on ihan parhaita. Pullapohjasta en välitä mutta kaurahiutaleilla vie mun kielen mennessään. Tämä piiras herkuteltiin virallisessa hetkessä, josta tuli hetkessä herkkuhetki :) Minulla on jonkun aikaa ollut harjoittelija. Opettajansa kävi ensimmäisen kerran katsastamassa, miten menee jne ja silloin kahvihetkellä oli tätä herkkua tarjolla. Vaniljakastiketta kylkeen, nam. Ohje on Valion.

Ohjeesta saa gluteenittoman (jos siis kaura sopii) vaihtamalla vehnäjauhot muihin jauhoihin. Tässäkin piirakassa jauhot korvasin tarrarijauhoilla. Kukaan ei arvannut ennen kuin kerroin :)

 

20140915_122241.jpg

 

Pohja:

1 dl voita 

0,5 dl sokeria

1 kananmuna

0,5 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

0,5 tl vaniljasokeria

3,5 dl kaurahiutaleita

- Vatkaa voi, sokeri ja kananmuna. Yhdistä kuivat aineet (jossa 3 dl kaurahiutaleita) ja lisää taikinaan. Sekoita sen verran, että ainekset sekoittuvat.

- Kaada taikina piirasvuoan pohjalle. Ripottele pinnalle loput kaurahiutaleet. Painele takina sormin pohjalle ja reunoille.

Täyte:

3 dl mustikoita

(1 tl perunajauhoja)

1 rasia vaniljatuorejuustoa

1 kananmuna

0,5 dl sokeria

- Jos käytät pakastemustikoita, lisää perunajauhoja. Levitä mustikat pohjalle.

- Notkista tuorejuusto ja lisää siihen muna ja sokeri. Itse lisää vielä vaniljasokeria. Kaada mustikoiden päälle.

- Paistetaan 175asteessa 35minuuttia