Kaksi vanhinta poikaani viettävät tänään nimppareitaan ja söimme sen kunniaksi sisäfilettä, itse tehtyjä ranskalaisia (uunissa valmistettu), uuniporkkanoita, parsakaalia ja vihersalaattia. Jälkkäriksi sitten kahvimoussea. En ole aiemmin valmistanut tähän tyyliin,että liivatteilla hyydytetty kahvi vatkataan vaahdoksi. Olin juuri heittämässä hanskat tiskiin (=lopettamassa vatkaamisen) todetessani ettei se vatkaannu, kun kokiksi opiskeleva poikani saapui paikalle. Tsadaa, vaahtohan alkoi vatkaantua ja oli hetkessä paksua, kuohkeaa vaahtoa :) Poika päätti juuri parin kuukauden työharjoittelun eduskuntatalon keittiöllä ja tällä viikolla oli tehnyt samanmoisen jälkkärin siellä ja miettinyt myös mitä teki väärin ja samassa alkoi vaahtoa syntyä :) No,  määrä oli vähän erilainen -mun omaan tuli 1,5 dl kahvia, hän teki sen 10 litraan kahvia :)) Koostumus oli erittäin pehmeä ja kirjailemmilsesti suli suussa. Mä en keittänyt kahvia vaan tein tämän Nescahen Latte Matth jauheeseen. Mielenkiintoinen maku, sanoisin :)  Maistui kyllä mutta ehkä raastettu suklaa moussen päälle olisi ollut hyvä?

Ohje löytyi uusimmasta Yhteishyvän Ruokaliitteestä. Välillä mietin, mitä teen niin monilla ruokakirjoilla, kun ehkä eniten uusia ohjeita nappailen tuosta Ruokalehdestä :) Annos oli 4:lle mutta tusta riittää kyllä muutamalle muullekin.

IMG_2358-normal.jpg

3 liivatelehteä

1,5 dl vanhaa kahvia

3/4 dl sokeria

1 rkl kahvi- tai mantelikööriä (käytin manteliaromia)

2 dl kuohukermaa

 

- liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia

- kiehauta kahvi kiehumispisteeseen, lisää sokeri ja halutessasi likööri. Purista liivatteista vesi ja liota ne kahviin. Kaada seos kulhoon ja laita jääkaappiin 40minuutiksi hyytymään tai kunnees alkaa reunoilta hyytyä. Älä hyydytä liikaa.

- vatkaa sitten vatkaimella voimakkaasti vaaleaksi vaahdoksi.

- vaahdota kerma toisessa kulhossa ja nostele kahvivaahtoon. Sekoita varovasti, jaa tarjoilukulhoihin ja laita jääkaappiin tunniksi hyytymään. Moussen voi syödä hetikin mutta maku ja koostumus muuttuu paremmaksi hyytymisen aikana.

IMG_2361-normal.jpg

IMG_2356-normal.jpg